På vei ut til Cies fikk vi følge med et par delfinen.
Cies er et utfartsområde for folk som bor langs fjorden. Det går båter hele dagen fra nesten alle byer i området. Her er det virkelig flott, med lange hvite sandstrender - sydlandsstemning. I skrivende stund har de fleste forlatt øya. Det er kun få båter som ligger igjen for overnatting. To av de er norske. Vi har nettopp spist middag og sitter i cockpiten og nyter kvelden og solnedgangen - nydelig.
Det er kveld og månen har stått opp
En ny fantastisk dag. Før lunch hadde vi en lang padletur med innlagt strandhugg og bading. Tilbake I Linnea var det lunch og siesta. På ettermiddagen padlet vi inn til stranda, fortøyde kajakkene og la i vei på fjelltur. En fantastisk tur til Faro de Cies (Cies fyr). Det var en fantastisk tur og en fantastisk utsikt nordover til Cabo Fineterre, innover fjordene ( Ria Arousa, Ria Ponteverde og Ria Vigo) og sørover til Portugal. Det var utrolig vakkert - kanskje har vi fanger noe av det med kamera. Det var mektigt. Vel tilbake i Linnea var middagen ferdig ( Thermalcookeren hadde gjort jobben). Nå sitter vi her, det er kveld og det er blitt mørkt, men vi har ikke lyst å legge oss for det er en så utrolig flott. Vi sitter og lytter til flott musikk og bare nyter tilværelsen.
Stille morgen stund.
Det er tidlig - ingen er kommet på stranda ennå.
Den første catamaranen er kommet med strandturister fra Vigo.
BT på morgentur. Vi fant det enklest å bruke kajakkene for å gå i land.
Med kajakkene gjorde vi strandhugg på små strender her og der.
Skjermet fra havet av sanddyner på den ene siden og steinmur/bro på den andre ligger
et lite vann med mye fisk og fugleliv. Det får tilførsel av friskt sjøvann ved høyvann.
Utsikt nordøstover
Cies fyr
Nabo øya St. Martin og utsikt sørover.
BT kikker sørover mot Portugal hvor vi skal seile om noen dager. Meg - Det var utrolig nydelig utsikt fra Cies fyr. Her ser man nordover.
Dagen etter veltet tåken inn og vi fant ut det var på tide å dra videre.
Neste mål er Baiona.
Hva laget dere i Termo cookeren ?
SvarSlettJeg har også en slik hjemme, men trenger tips til oppskrifter. Hva funker. ?
Det er mye godt du kan lage i Thermalcookeren. Vi fikk et oppskriftshefte med da vi kjøpte den og så har vi fått tips fra Sophie. Vi kopiere noen oppskrifter å sender deg så snart vi har muligheten. Det meste kan kokes i den. F.eks kjøtt til lammefrikasse. Kok opp kjøttet og la det koke i 10-12 min. Eventuelle grønnsaker kokes opp og has i den lille beholderen. Sett alt i Thermalcoceren, forseglet og la stå 5-8 timer. Det er masse tid og gass å spare ;-)
SlettFantastisk flott at dere legger ut så mange flotte bilder, håper dere fortsetter med det. Veldig morro følge dere.
SvarSlettDet finnes selvsagt ikke spor av misunnelse..
Trygg og God Tur
Dagmar og John Magne
Så kjekt dere følger med. Det gjør det ektra artig å lage blogg. Vi har jo veldig lyst å dele våre opplevelser. Kanskje vil det friste andre til å ta en tur i fremtiden. Vi har det supert og stortrives. Håper dere har hatt en flott sommer. Anita & Bjørn T
SlettKjempekjekt å følge med dere, goe bilder, mye flott å se på, må gi ut bok etter turen, alle på lang tur gjør d;);) men jeg tar ikke ironien, går rett på sak, e misunnelig t tusen;); å d er bare fornavet.lol;);)
SvarSlettTake care, miss u;);)
Som du sikkert ser så stortrives vi. Det har i grunn ikke ennå gått opp for oss at vi er på langtur. Du får ta deg en husmorferie å komme å besøke oss en eller annen plass ;-) Vi er nå i Portugal i Povoa da Varzim. Har vært her en uke og i morgen reiser vi videre langs kysten.Hilsa gjengen på Sir Fish og Inger selvsagt ;-)
SvarSlettLike fantastisk å følge med dere , vanvittig flotte bilder og fortelling, nesten som å være der, men bare nesten , aner dere hvor heldige dere er?????
SvarSlettHar vært på hytta noen dager, nå er det jobb på tirsdag. Så er denne sommeren over, mens for dere fortsetter den, litt misunnelig, det er vel lov��������men kos dere videre og god tur,stor klem