søndag 13. oktober 2013

Seilas til Porto Santo Madeira

Vi har endelig kommet oss av sted til Madeira.  BT sover og jeg har min første nattevakt. Gikk på kl. 01.00. Det er midt på svarte natta, men millioner av  stjerner lyser opp nattehimmelen. Det er nydelig. Aldri har jeg sett stjernehimmelen så klar. Det ser ut som stjernene kommer ned til meg så jeg kan ta de i hånden. Så nær føles de. Alle stjernetegnene ses så klart. Bak de kraftige stjernene blinker millioner av småstjerner som man normalt ikke ser. Kan man ha det bedre.
Overfarten gikk strålende med nordlige vinder mellom 5 og 10 ms. Jeg slapp heldigvis unna sjøsjuken på denne overfarten - takk og pris. Vi kastet anker på Porto Santo nøyaktig 3 døgn etter vi forlot Cascais. 
Solnedgang i havet er utrolig vakkert.
BT en tidlig morgen like etter soloppgang.
Det er nydelig når havet viser seg fra sin beste side.
Litt brekkende bølger fikk vi også innimellom, men stortsett var det lange atlanterhavsbølger.
Delfinene stikker ofte innom og leker seg foran baugen på båten.
Madeira flagget heises.
BT må reparere det norske flagget. Det har fått hard medfart underveis.
Porto Santo  - nå er det ikke langt igjen.
Vi har passert fyret og ser ankringsplassen noen hundre meter lenger fremme. 
Klokka er seks på ettermiddagen - det skal bli godt å få en hel natts søvn.  Etter en lang seilas er det alltid godt å komme i land.

1 kommentar:

  1. Fantastisk flott, kan føle stjernene slik du beskriver, må være aldeles fantastisk opplevelse.⭐️⭐️⭐️Kjekt å få besøk og tenker jeg, jeg har og hatt noen flotte heie turer i nydelig høstvær, Igår var det 22 grader
    Kos dere videre, tirsdag skal jeg på tur med Mariann

    SvarSlett