mandag 8. desember 2014

Våre første dager i Argentina

Tidsperiode: 24.10-06.11.2014

Endelig er vi kommet til Buenos Aires (BA). Det tok oss akkurat 1 døgn fra Piriapolis i Uruguay til BA, 180 nm. Det ble motorseiling innover La Plata, som er veldig grunn. Vi seilte på ca 6 meter stort sett hele veien - utenfor den kommersiell kanalen, som er noe dypere. 
Janneke og Witze hadde ordnet plass til oss i Yacht Club Argentino som er en gammel, erverdig og konservative yachtclub.  Vi ble god mottatt og fikk ligge gratis en uke, deretter betalte vi AR$ 975,- (ca nkr. 490,- pr døgn). Innsjekkingen i landet gikk fort siden J & W hadde tatt runden bare noen dager før oss. Når det er sagt, var det ikke lett for de å finne kontorene første gang. Disse kontorene måtte besøkes i følgende rekkefølge; Imigrasjon (Migrasion), toll (Aduana)og til slutt havnekontoret (Prefektura Naval). Vi fikk tilbud om å ligge i YCA i San Fernando til en pris av ca. Nkr 15.000,- pr mnd. Det syntes vi var ekstremt dyrt. Siden vi er så dyp er det begrenset hvor mange marinaer som er dyp nok for oss. For båter med dybde under 2 meter er det mange muligheter i San Fernando/San Isodro området og med mye rimeligere priser. Vårt andre alternativ var Yacht Club Puerto Madero (YCPM), som ligge i sentrum av BA. All kommunikasjon måtte skje på spansk pr mail eller telefon. Vi er ikke god i spansk så her trengte vi hjelp. Heldigvis har vi gode venner som både snakker og skriver perfekt spansk. Alina var til uvurderlig hjelp - en stor takk til henne. Vi skrev mail på engelsk, sendte den til Alina, hun oversatte den til spansk, og vi sendte den til YCPM. Vi fikk svar på spansk, sendte det til Alina, som oversatte og forfattet svaret på spansk, sendte den til oss og vi sendte den til YCPM. Etter mange mailer frem og tilbake valgte vi YCPM. Her blir vi i 3-4 måneder med den nette pris av ca kr 8000,- pr måned. Vi ligger nå midt i Buenos Aires i en trygg havn - noe som er viktig. 
Vi har forlatt Urugay og er på vei til Buenos Aires i Argentina. La Plata er stor og vi ser ikke land "midtfjors", selv om det bare er noen få meter under kjølen, mellom 6 og 10 meter.
Anita styrer skute støtt mot målet.
Buenos Aires i sikte. Det er mye trafikk av større båter som containerskip og andre cargoskip.
Denne hurtigferga som går mellom Argentina og Uruguay så kjent ut. Det er Silvia Ana som seilte mellom Kristiansand og Hirtshals i mange år.
Her ligger vi i Yacht Club Argentino.
Dieselfyllingen tok en hel dag. Først måtte man betale på kontoret, noe som tok en time. 
Deretter fylle og frakte dieselen i kanner i flere omganger
Janneke har tatt kommandoen på Linnea.
På vei inn i Yacht Club Puerto Madero. Vi venter på at broen skal åpne.
Det flotte klubbhuset til Yacht Club Argentino
Endelig inne i Puerto Madero.
Oh yeaaaah sier Janneke

Vi har også nådd å se litt av Buenos Aires sammen med Janneke og Wietze som snart seiler sørover til Ushuaia i Beagelcanal, som ligger like før Kapp Horn.  Vi har også hatt besøk fra Norge. Alt det og mye mer kommer i de neste bloggene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar