onsdag 21. august 2013

Seilas til San Adrian m.m.

Vi forlot Sanxenxo lørdag 10. august og seilte til San Adrian innerst i Ria de Vigo, ca. 22 nm. Vinden uteble og det ble motor nesten hele veien. Det var utrolig varm og vindstille og vi var etterhvert glad for den skyggen vi fant. Utpå kvelden så vi den dansk seilbåt "Pinton" legge seg på anker like ved.  Vi  mente å ha sett den før og tok derfor ett formiddagsbesøk dagen etter. Det viste seg å være tre hyggelige københavnere, Dorthe ,Jesper og Thomas. Dorthe og Jesper var erfarne langturseilere, og det var masse gode tips å få. De reiste videre senere på dagen da Tomas skulle reise hjem fra Vigo, men vi håper å treffe de igjen.

   Vi seiler forbi øya Cies som vi skal besøke senere.

    Vi ankommer San Adrian og møter en spinnakkerseiler. Skjellfarm i forgrunnen.

San Adrian er en veldig god havn med hyggelig og hjelpsom betjening. I marinaen er det også en kjempegod restaurant. Det er også den billigste havna vi har vært i - Euro  84,- for en uke.  Det er også mulig å ligge på anker like utenfor havna, noe vi gjorde ett par dager.
    San Adrian Marina - vi ligger ytterst av de to seilbåtene på utsiden av piren.

Det er alltid noe som går i stykker og må fikses. Denne gangen var det generatoren til motoren. Mandagen gikk derfor med til å bytte den, og det var ingen lett jobb. Om du Gunn leser dette, så kan jeg si VI SAVNET DEG da, det var du som var med å skiftet den sist og det gikk jo strålende. Vi strevde fælt med å få den nye generatoren på plass, men det gikk til slutt. 

Etter den strevsomme jobben i går ble det sightseeing i dag. Vi tok frem bysyklene våre og dro til nabobyen for å sjekke om vi kunne få tak i gassflasker og reduksjonsventil i tillegg til å se oss om. Det endte med at vi måtte sykle til neste by for å få tak i riktig reduksjonsventil. I den varmen som er nå ( ca. 30+ grader i skyggen) ble det varmt utover dagen og høyt væskeinntak var påkrevd. Det ble noen liter etterhvert i en blanding av vann, lettbrus og ett glass øl. Det er utrolig hvor mye man får med når man sykler, og Galicia er et kjempe flott og frodig område med fjell og fjorder. Ligner litt på Norge, men været er av en annen verden. Det som er spesielt er blandt annet skjellfarmene og den store forskjellen på høy og lavvann. På lavvann legges store områder tørt og folk står i fjære og plukker på kilovis blåskjell, kamskjell, hjerteskjell o.a. som de selger til oppkjøpere som står klar på land. Skjellplukkerne er for det meste damer.

   Arbeid ombord på båten som henter skjellene:
    Først rengjøres skjellene, deretter pakkes de inn i netting,
    enten i lange nettingtarmer eller i nettingposer.

   
Deretter pakkes de på palle slik som her for videre distribusjon med trailere

   Lunchpause.

    Det er langgrunt de fleste steder så båtene ligger på tørt land på lavvann.

   Havneutsmykking i Moana
   Kong Neptun vokter havna i Moana
   Skjellplukkerne på vei med fangsten.

    Skjellsekkene er tunge og det må to til for å bære dem.

   Kjøperen er kommet. Her får de levert fangsten og betaling i kontanter.

    Kommer ikke unna blomsterbilder ;-) 

    Det er endel av disse treningsparkene i området.

    Utsikt fra Moana mot Vigo, også her er det mange av skjellfarmene.

    Det er nå fint med så masse fargerike blomster.

I går var det septikktankjobb. Ellers har vi vært ute og padle og badet. Været er fremdeles supert. Vi er veldig glad vi kjøpte kajakkene. Det er en utrolig fin trim. 
Man får brukt hele kroppen om man bruker riktig teknikk. Skal si vi har vært støl i musklene både her og der.
    Er det ikke vakkert?

   
 Padling er super trim

   BT startklar......
   BT i full fart

Nå er det kveld og vi sitter i cockpiten med hver vår Ipad og hører på flott musikk. Mørket er i ferd med å senke seg og sjøen er nesten blankstille. Det er vakkert.
   BT oppdaterer seg på nyheter hjemmefra.

   Sola er nettopp gått ned og det begynner å mørkne. 

Foruten shopping i Vigo har vi stort sett vært på tur enten med sykkel eller kajakk. Søndag er det rengjøring og klargjøring av båt. Mandag går vi til øya Cies.
Deretter setter vi nesen mot Portugal.
1 kommentar:

  1. Ja tenk dokker som e ordenlig B mennesker ikke har lyst å legge dokker. Uti fra alt det natur skjønne dokker har rundt dk tror æ uansett ka bokstav en har i genan må en holde sæ våken for ikke gå glipp av nokka. Å tenke seg til å få våkne en morratupp i Cies. Videre til og i San Adrian,varmen og den velsigna skyggen dk fikk. Den kan æ lett skjønne,hormonbomber skjønner sånt ;-)Skjellplukkerne/sankerne ser ikke ut til å bli arbeids ledig me det første. Artig å høre historikk!

    SvarSlett