torsdag 15. august 2013

Seilas til Sanxenxo mm.

Det ble lettvinds seilas til Sanxenxo. Linnea brukte Genova 3, mens Snuppå heiste genakkeren. Det er ikke hver dag en Bavaria seiler forbi en X, men Snuppå klarte det ;-)
Det var et flott syn.
   
   Snuppå med gennaker oppe siger forbi Linnea 

    Her blir Linnea akterutseilt.  Flott er hun uansett ;-)
 
På vei utover fjorden seilte vi forbi skjellflåtene hvor de holdt på å hente avlingen.
    Skjellene hentes med spesialutstyrte kranbåter
 
    Tauet som skjellene vokser på heises opp i båten 
 
   Ombord i båtene tas skjellene av tauet og pakkes i netting. 
    På land står trailere klar for videre distribusjon.
   
Ved ankomst til Sanxenxo 
vurderte vi å legge oss i havn 1 dag for å vaske klær, men så viste det seg at de ikke hadde vaskeri. Prisen for å ligge i havn var skyhøy ( € 57,-) og vi la oss derfor på anker. Det er vel så bra og med mye mindre bråk. 
Mens gutta fant ankerplass fartet damene rundt på sykkel med skittetøyet i sykkelbaggene for å finne ett vaskeri. Det var ikke bare enkelt å spørre seg frem for spanjolene er ikke spesielt flink i engelsk, men iherdig som vi damer er, så fant vi etterhvert vaskeriet og fikk avlevert skittentøyet. Det er heller ikke noe å si på retningssansen vår - vi fant nemlig lett tilbake da vi skulle hente tøyet. Kan ikke si annet enn at det var deilig å få det igjen dagen etter ferdig vasket, tørket og brettet. Hvilken luksus til bare kr. 120,-. Siden vi slapp å vaske klær ble det god tid til shopping, og vi oppdaget fort at her var vi i et shopping eldorado. Sanxenxo er en ferieby med for det meste spanske turister. Den lange hovedgaten (strandpromenaden) besto av barer, restauranter og en masse butikker av alle slag. Mastercardet gikk til tider varmt. Til og med karene kastet seg i shoppingen og endte opp med opp til flere shorts hver!!!! Hva vi damer handlet for forblir en hemmelighet, men jeg kan si jeg sprengte klesbudsjettet for denne måneden. Det har jeg mine mistanker om at Karin også gjorde ;-) 


Været var strålende og det var var et yrende liv. Det var folk på den flotte sandstranden og i gatene fra tidlig morgen til sene kvelden. 

   Slik så det ut på stranda hver dag fra tidlig morgen til sene kvelden.

    På land går strandpromenaden så langt øye kan se. 
   .... og her ute ligger vi på anker

   Strandpromenaden

   Flott skulptur på strandpromenaden.

Etter at Linnea la ut ankret snudde vinden  flere ganger. Det resulterte i at vi en morgen synes vi lå litt nært land og for grunt. Da vi sjekket hadde vi dradd kjettingen frem og tilbake og ankret lå fint under baugen !! Vi var kjapp med å flytte båten på dypere vann og tryggere sandgrunn. 
   Her hadde vi ikke mye vann under kjølen. Ankeret lå rett under baugen.

"Snuppå" måtte etterhvert dra videre da de har en litt strammere tidsskjema enn oss. Det har vært kjempe kjekt å bli kjent med og være sammen med Karin og Jan Erik. Takk for alle flotte turer, koselige middager med god vin, mye latter og gode samtaler. Kinasjakken står klar til vi møtes igjen Karin ;-).  Vi kommer heller ikke til å glemme det sortgule lynet Hiawatha ;-) God tur videre. 

Dagen etter "Snuppå" seilte avsted, tok vi ut på sykkeltur til Pontevedra. Vi syklet østover innover langs fjorden og inn i landet. En sånn tur tar hele dagen for man skal jo stoppe å ta bilder, man må ha matpausen osv. Vi blir jo også sliten, pensjonister som vi er, og tok derfor bussen tilbake ;-)

 
 Innseilingen Sanxenxo - langt der ute ses øya Cies som vi skal besøke senere.

   Sanxenxo havn sett fra øst, her er det grunt langt utover.
    Utsikt langs veien vi syklet.

    Blomstring langs veien
    Skjellplukkere langt der ute  -  ikke stokker som vi først trodde.
    Liten havneby innerst i Ria Pontevedra
    Anita studerer kartet i lunchpausen.
    Så er vi igang igjen, det er ikke langt igjen
    Vakre blomster får man ikke nok av og det er det masse av på denne årstiden.

I morgen reiser vi videre til neste destinasjon San Adrian - innerst i Ria Vigo.

3 kommentarer:

  1. ser ut som dere er gode å fange flotte motiver fra kameralinsen, føler nesten jeg er tilstede. Flotte bilder og flotte plasser, kanskje enda bedre å oppleve alt langs kysten

    SvarSlett
  2. Flotte biler og ord, Dokke e goe.

    SvarSlett
  3. Bilder. skulle det være. Fingra flyver litt fort på tastaturet av og til :)

    SvarSlett